Hövding Sverige AB: Hövding 3 lanseras idag – världens säkraste cykelhjälm blir ännu smartare

September 12, 2019 at 11:00 AM CEST

Pressmeddelande
Malmö, 12. 09. 2019

Hövding 3 lanseras idag
– världens säkraste cykelhjälm blir ännu smartare

Nu släpps tredje generationen av Hövdings unika airbag för urbana cyklister och den största satsningen någonsin för innovationsbolaget. Efter fyra års forskning och utveckling lanseras en Hövding som är lättare att använda, har reglerbar storlek, utvecklad airbagteknologi samt utrustad med Bluetooth för bland annat ICE-funktion som kontaktar nära och kära vid en olycka.

Företaget har under åren utvecklat världsunik expertis inom bland annat airbagteknologi och algoritmutveckling. Detta samt användarfeedbacken från de två tidigare versionerna av Hövding gör att utvecklingsarbetet har flyttat konceptet ytterligare framåt.

Hövding 3, fortsatt världens mest överlägsna huvudskydd för cyklister, har blivit bekvämare med reglerbar storlek som ger perfekt passform runt nacken, är lättare att använda, har en nyutvecklad patenterad airbag och batteritiden har förlängts. En annan nyhet är att Hövding med hjälp av Bluetooth kan kopplas till en smartphone, vilket skapar spännande funktioner och nya möjligheter både för cyklisten och för utveckling av säkrare cykelstäder.

- Svaret på många utmaningar som rör miljö, trängsel i städer och hälsa kan vara cykling och vi vill ta skyddandet av cyklister till en högre nivå. Vi vet att säkerheten inte enbart sitter i ett reaktivt skydd utan att proaktivitet krävs för att minska olycksstatistiken. Vår vision är att nå ut och skydda många fler än vad vi gör idag. Hövding 3 är utvecklad för att kunna effektivt produceras i höga volymer för att kunna möta den ökande efterfrågan och möjliggöra den internationella satsning som vi som företag står inför, säger Fredrik Carling.

Hövding används idag av cirka 185 000 cyklister i Europa och Japan och över 4 000 cyklister har registrerat att de skyddats vid olyckor av Hövdings airbag.

Hövding 3 finns nu till försäljning på företagets hemsida hovding.se/dk/de/com och hos mer än 1 400 återförsäljare efter den 19e september.
Det rekommenderade konsumentpriset är oförändrat, 2 995kr.


Hövding Sverige AB (publ) är sedan 2015 noterat på Nasdaq First North Market.
Västra Hamnen Corporate Finance AB är Hövdings Certified Adviser.
Epost:
ca@vhcorp.se Tel: 040-200 250

För ytterligare information kontakta Fredrik Carling på tel. 040 23 68 68
Högupplösta bilder kan laddas när här:
www.mynewsdesk.com/se/hovding

Bilaga